Jan Brink

Ervaring 

Sinds 2016 ben ik zelfstandig bedrijfsadviseur en ondernemerscoach. Ik werkte al jaren voor en met ondernemers en wilde zelf ook graag ondernemen: helemaal zelf bepalen hoe ik mijn diensten in de markt zet en uitvoer. En zelf bepalen hoe ik met mijn klanten omga, hoe ik denk ondernemers het best te kunnen helpen. Ik zag kansen voor mij als zelfstandig bedrijfsadviseur en ondernemerscoach. Met mijn kennis van (online) marketing voor het kleinbedrijf, mijn praktische en oplossingsgerichte insteek kan ik mij goed onderscheiden. Met een marketing- en acquisitieplan ben ik aan de slag gegaan. Ik heb nu – na de ook voor mij onvermijdelijke aanloopperiode –  voldoende klanten en een goed inkomen. En vooral veel voldoening als ik weer een ondernemer geholpen heb.

Als zelfstandige starten was geen beslissing die ik zo maar even maakte. Ik hou namelijk niet van grote risico’s. En ik had een goede vaste baan met bijbehorende zekerheden. Mijn drive om zelfstandig te zijn was blijkbaar groter: in juni 2016 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En daar heb ik geen spijt van!

Daarvoor werkte ik 18 jaar ervaring bij het adviesbureau IMK als senior bedrijfsadviseur, regiomanager, branchegroephoofd detailhandel en projectmanager wijkeconomie. In een nog verder verleden werkte ik 9 jaar bij de Gibo Groep (nu Flynth) als agrarisch bedrijfsadviseur. Als student was ik ooit leraar bedrijfseconomie en commerciële economie op een middelbare tuinbouwschool.

 

Opleiding & cursussen

Aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen heb ik agrarische economie gestudeerd. Naast mijn werk heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder het Praktijkdiploma Belastingrecht, het Assurantie-B diploma, NIMA-A en -B-diploma (Dé marketing-diploma’s) en de Basisopleiding tot coach bij Hogeschool Windesheim. De afgelopen jaren heb ik de volgende cursussen gevolgd:

  • Practitioner opleiding tot coach bij ICM
  • Opleiding Online marketing bij Lectric/NCOI
  • Basis opleiding tot coach aan Hogeschool Windesheem
  • Cursus copywriting aan Hogeschool Holland
  • SEO-training voor tekstschrijvers bij SEO-guru
  • Google Adwords training & certificaten bij Google
  • Google Adwords Gevorderd bij Lectric/NCOI
  • Cursus copywriting bij Peter Post