Financiële problemen

Ondernemer met financiële problemen?

Heb jij financiële problemen als ondernemer?

Moet je voortdurend met geldstromen jongleren om iedereen tevreden te houden? Gaat dat net goed …. of niet meer? Je kunt je crediteuren of de huur niet meer op tijd betalen. De bank stelt steeds meer eisen. En dan moet je ook nog de btw betalen. Je hebt betalingsachterstanden. Je zit in de financiële problemen. Misschien dreigt er zelfs faillissement. Herken je dit?  Dan moet je snel actie ondernemen.

financiele problemen

Zoek hulp bij een deskundige
Je kunt het beste hulp zoeken bij een deskundige. Je accountant of boekhouder kan je hierbij helpen. Maar niet alle boekhouders hebben deze expertise. Dan kun je contact opnemen met Geldfit Zakelijk voor een gratis adviesgesprek. Of met Brink Bedrijfsadvies voor een eerste oriënteringsgesprek. We kijken dan samen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Wat kunt je zelf al doen?
Communiceer open en eerlijk Je kunt zelf al proberen om de situatie te stabiliseren door open en eerlijk te communiceren met je schuldeisers. Zo kun je incassokosten of een faillissementsaanvraag voorkomen. Misschien kun je ook geld vrijmaken uit bijvoorbeeld voorraad of privé om de ergste liquiditeitsdruk te verlichten.

Analyseer de oorzaak
Het is belangrijk dat je de oorzaak an de problemen goed analyseert. Is er toekomstperspectief voor jouw bedrijf?  Zo ja, dan kun je toekomstscenario’s uitwerken met prognoses. Het is verstandig om hierbij deskundigheid van buiten in te schakelen.

Maak een doorstart- of herstelplan
Met een herstelplan kun je misschien financiering krijgen om achterstanden te herfinancieren en heeft jouw bedrijf en jijzelf weer toekomst!  Het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen kan – onder voorwaarden – financiering bieden als andere financiers afhaken.

Behoefte aan ondersteuning?
Bel Jan Brink 06 1453 9403 of mail info@brinkbedrijfsadvies.nl of neem contact op met Geldfit Zakelijk voor een gratis adviesgesprek 0800 8115.