Etzel Steinhage

Ervaring 

Als zelfstandig adviseur richt ik mij op MKB-ondernemingen. Sinds de start als zelfstandige in 2014 werk ik veel voor ondernemers in horeca en detailhandel. Het zijn branches die mij na liggen, de ondernemers zijn alleskunners en daar heb ik een grote bewondering voor. Advies en begeleiding vanuit mijn onderneming gaan over bedrijfseconomische en commerciële vraagstukken, waarin naast de ondernemer ook geld het onderwerp is. Het gaat over het verbeteren van het rendement, het verkrijgen van een financiering, het reorganiseren van de onderneming of het beheersen van schulden.

Mijn ervaring heb ik opgedaan in het zakelijk bankbedrijf, in management consulting en eerdere eigen ondernemingen. Naast mijn activiteiten als zelfstandig bedrijfsadviseur ben ik maatschappelijk actief als bestuursvoorzitter van HOi media (de lokale publieke omroep in de gemeente Hellendoorn), coach bij Qredits Microfinanciering Nederland (MKB-kredieten en Bijzonder Beheer) en Expert voor de MKB-diagnosetool.

Opleiding

Mijn belangrijkste opleiding is levenservaring. Ja, ook nog veel meer, maar wat ik gedurende mijn leven ben tegengekomen heeft mij gevormd tot wie ik ben. Ik ben een optimist en ga voor de mogelijkheden. Ik heb een eigen mening, ben een doorzetter en een tikkeltje eigenwijs. Sterk ben ik in het komen tot de kern van het probleem. Beslissingen neem ik weloverwogen. Ik ben goed in het bouwen en onderhouden van relaties, neem graag de leiding, ben markt- en resultaatgericht en denk strategisch en conceptueel. Mijn werk is geordend en ik kan goed overweg met digitale hulpmiddelen. Men vindt mij een prettige gesprekspartner, toegankelijk, niet te amicaal en formeel als het moet. Luisteren kan ik goed en relaties ervaren mijn toegevoegde waarde. In mijn vrije tijd vind je mij in de tuin of hardlopend in het bos.