Casus starter: webshop

Bedrijfsplan aanvraagster
Aanvraagster heeft een achtergrond in de detailhandel. Zij is alleenstaande moeder en ontvangt enkele jaren een bijstandsuitkering.  Al enkele jaren verdiept zij zich in woonaccessoires. Ze kan goed fotograferen en wervende teksten schrijven. Op social media heeft zij veel volgers in een specifieke doelgroep.

Onderneemster in spé vraagt een krediet aan voor het starten van een webshop indownload (1) woonaccessoires.

 

Beoordeling
Wij beoordelen de branding en het onderscheidend vermogen van het concept als sterk. Aanvraagster heeft een neus voor trends en weet de juiste snaar te raken bij haar doelgroep. Het grote aantal volgers op social media (met een goede betrokkenheid) is een goede basis om verkopen op gang te krijgen.

Op basis van consumentenonderzoeken en kennis over online shoppen is een inschatting van het percentage leads (vanuit social media) en van de webshop-conversie gemaakt. In combinatie met de gemiddelde ordergrootte is de omzet begroot.

Advies aan gemeente
Het bedrijf is na een aanloopperiode levensvatbaar.

Advies aan ondernemer
Brink Bedrijfsadvies gaf adviezen over de webshop-software en de in te zetten online marketing-instrumenten.

Daarnaast is advies en begeleiding ingezet voor:

  • Het verhogen van het percentage leads (toename volgers; inzetten andere social media).
  • Het monitoren van webstatistieken en bijsturen om de conversie te verhogen.
  • Het inzetten van aanvullende onlinemarketingtechnieken (Google shopping, remarketing).
  • Het genereren van offline – PR.

Resultaat
In het aanloopjaar wordt een omzet gerealiseerd die hoger is dan begroot. Het bedrijf zal naar verwachting de uiteindelijke begroting realiseren.

Uw interesse gewekt?
Heeft u Bbz-aanvragen over webshops of bedrijfsconcepten met een grote online marketing component, neem dan contact op met Jan Brink 06 1453 9403 of mail naar info@brinkbedrijfsadvies.nl.  Ik kom graag de dienstverlening in een persoonlijk gesprek toelichten.

Bovenstaande casus gaat over een startende zelfstandige. Brink Bedrijfsadvies beoordeelt ook de haalbaarheid van gevestigde ondernemers.