Over Jan Brink

Ben jij (startende) ondernemer? Wil jij meer omzet? Jij bent niet de enige! Veel (startende) ondernemers worstelen met een lage omzet. Ik help jou een goede marketingstrategie te ontwikkelen én ondersteun jou bij de uitvoering van je strategie.

Mijn core-business is (startende) ondernemers helpen meer inkomen te realiseren.

Ik werk in opdracht van ondernemers (subsidie van kosten mogelijk) en van

Wat anderen over mij zeggen

“Jan heeft mij geholpen met de profilering van mijn bedrijf en mijn online zichtbaarheid te verbeteren, waardoor de omzet aanzienlijk is gestegen.”
Margreet van de Pol, Praktijk Cura te Deventer

“Jan heeft mij uitstekend geholpen bij het in de markt zetten van mijn bedrijf: op welke doelgroepen ga ik mij richten, hoe ga ik mij van de concurrentie onderscheiden, wat is een goede bedrijfsnaam, hoe ga ik reclame maken?”
Ramil Sarkez, Vechtsportcentrum Zwolle

Met hulp van Jan kreeg ik de sterke punten van mijn bedrijf duidelijk, maakten we samen een professionele flyer, waarmee ik – gestimuleerd door Jan – op pad ging om acquisitie te plegen. Hierdoor heb ik nieuwe vaste klanten gekregen en heb ik nu voldoende inkomen uit mijn bedrijf.
Harry Dijkstra. H.C.T. Dijkstra Koeriersbedrijf te Workum

Jan Brink profiel
Jan Brink

Profiel

Ervaren MKB-adviseur & ondernemerscoach. Sterk in marketingstrategie. Brede kennis van online marketing. Analytisch sterk, uitstekend financieel en commercieel inzicht. Ruime ervaring met het ondersteunen van (startende) ondernemers, met haalbaarheidsonderzoeken, financieringen, businessplannen & strategievorming. Meer dan 20 jaar ervaring met bedrijfsadvies en ondernemerscoaching; bij meer dan 1.000 zelfstandig ondernemers betrokken geweest.

Wil het verschil maken voor ondernemers.

Ervaring 

Sinds 2016 ben ik zelfstandig bedrijfsadviseur en ondernemerscoach. Ik werkte al jaren voor en met ondernemers en wilde zelf ook graag ondernemen: helemaal zelf bepalen hoe ik mijn diensten in de markt zet en uitvoer. En zelf bepalen hoe ik met mijn klanten omga, hoe ik denk ondernemers het best te kunnen helpen. Ik zag kansen voor mij als zelfstandig bedrijfsadviseur en ondernemerscoach. Met mijn kennis van (online) marketing voor het kleinbedrijf, mijn praktische en oplossingsgerichte insteek kan ik mij goed onderscheiden. Met een marketing- en acquisitieplan ben ik aan de slag gegaan. Ik heb nu – na de ook voor mij onvermijdelijke aanloopperiode –  voldoende klanten en een goed inkomen. En vooral veel voldoening als ik weer een ondernemer geholpen heb.

Als zelfstandige starten was geen beslissing die ik zo maar even maakte. Ik hou namelijk niet van grote risico’s. En ik had een goede vaste baan met bijbehorende zekerheden. Mijn drive om zelfstandig te zijn was blijkbaar groter: in juni 2016 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En daar heb ik geen spijt van!

Daarvoor werkte ik 18 jaar ervaring bij het adviesbureau IMK als senior bedrijfsadviseur, regiomanager, branchegroephoofd detailhandel en projectmanager wijkeconomie. In een nog verder verleden werkte ik 9 jaar bij de Gibo Groep (nu Flynth) als agrarisch bedrijfsadviseur. Als student was ik ooit leraar bedrijfseconomie en commerciële economie op een middelbare tuinbouwschool.

Opleiding & cursussen

Aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen heb ik agrarische economie gestudeerd. Naast mijn werk heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder het Praktijkdiploma Belastingrecht, het Assurantie-B diploma, NIMA-A en -B-diploma (Dé marketing-diploma’s) en de Basisopleiding tot coach bij Hogeschool Windesheim. De afgelopen jaren heb ik veel cursussen op het gebied online marketing gevolgd:

  • Opleiding Online marketing bij Lectric/NCOI
  • Cursus copywriting aan Hogeschool Holland
  • SEO-training voor tekstschrijvers bij SEO-guru
  • Google Adwords training & certificaten bij Google
  • Google Adwords Gevorderd bij Lectric/NCOI
  • Cursus copywriting bij Peter Post